ورق فنری آبدار آلیاژی با 32 تا 55 راکول سختی است. سختی این ورق بالاست زیرا عملیات حرارتی که بر روی آن انجام شده است، سختی آن را افزایش داده است. به همین دلیل این ورق برای عملیات برش کاری، سوراخ کاری و خم کاری مناسب نیست. از جمله ویژگیهای مهم این ورق خاصیت ارتجاعی خوب آن است. همچنین به سختی و مقاومت بالای آن نیز میتوان اشاره کرد. با تحت بار قرار گرفتن این ورق و حذف آن بار، این ورق تغییر شکل دائمی نمیدهد.
دو نوع تغییر شکل وجود دارد:
در این تغییر شکل بعد از برداشته شدن نیرو وارد شده جسم به ابعاد اولیه خود برمیگردد. فنرها مثالی از این خاصیت هستند. یعنی بعد از اعمال نیرو مجددا به شکل و ابعاد اولیه خود باز میگردند. به این علت که فنرها مدام تحت فشار هستند باید حد الاستیک آنها را بالا برد. این امر در صورتی است که وقتی به فولاد فشار زیادی وارد میشود از خود تغییر شکل الاستیک نشان دهد. در نتیجه برای ساخت فنرها باید از فولادهایی استفاده شود که دارای عناصری مانند : کربن، منگنز، سیلیکون، وانادیوم، مولبیدن و کروم در آنها به مقدار کافی موجود باشد. این امر باعث مقاومت به خستگی بالا در فولاد میشود.
در این تغییر شکل بعد از برداشته شدن نیروی وارده به جسم ، آن جسم به ابعاد اولیه برنمیگردد.
ورق فنری آبدار در گریدهای مختلفی موجود است، از جمله این گریدها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
C55(CK55) – C67(CK67) – C75(CK75) – C85(ck85) – CRV(50CRV4) هرکدام از این گریدهای ورق فنری آبدار برای یک نوع صنعت قابل استفاده است. برای مثال:
Ck75: نوع رول و یا ورق برای صنعت خودروسازی کاربرد دارد.
Ck45: مقطع میلگرد در صنایع معدنی کاربرد دارد.
از جمله کاربردهای ورق فنری آبدار میتوان به صنایع مختلف زیر اشاره کرد:
برای چت در واتس اپ بر روی گزینه پشتیبانی کلیک نمایید و یا درصورت تمایل می توانید به آدرس info@Bohlerco.com ایمیل ارسال نمایید.
Powered by WhatsApp Chat